Generálním partnerem je hlavní město Praha

12.04.2017

Generálním partnerem je opět hlavní město Praha

Je nás 21 členů

29.03.2017 V úterý 28. března Rada ČPA projednala a schválila přistoupení společnosti ProPark Slovakia s.r.o. k ČPA. Počet členů dosáhl čísla 21. Kdo bude další ?

2. konference České parkovací asociace

První konkrétní údaj, který můžeme zveřejnit je termín. Proto již nyní si nechte v kalendáři volný prostor pro:

15. a 16. duben 2015.

Právě v tyto dva dny se bude 2. konference konat. A co vlastně připravujeme? Hlavními impulsy pro témata 2. konference byly výsledky komunálních voleb, kdy mnohdy uspěly uskupení, které preferují zásadní přehodnocení využití veřejného prostoru a série článků o snaze starostky Paříže omezit počet vozidel vjíždějících do centra této metropole. (Např.: Paříž bez autA tak bychom chtěli jako hlavní téma použít:

„K čemu má sloužit veřejný prostor? Aneb drahé bezplatné parkování."

Co si vlastně můžeme dovolit, kolik nás to bude stát a jak toto budou vnímat občané? Co se kde povedlo? Uvítáme Vaše náměty i krátké příspěvky. Než se však ke stěžejnímu tématu dostaneme, zkusíme si ujasnit jaké jsou základní limity. Na jedné straně vidíme neuvěřitelné plýtvání veřejným prostorem (Lenoši při parkování), na straně druhé pak je nutno respektovat potřebu zachování bezpečnosti pro všechny obyvatele ČR (Ukázka zásahu IZS). Proto úvodním tématem bude:

Parkování vozidel v kontextu potřeby zachování průjezdnosti pozemních komunikací nejen pro složky IZS.

Toto je stěžejní náplň úvodního dne. Po práci bude následovat zábava, opětovně nesena v tématickém motoristickém pojetí. (Vzpomeňte si na 1. konferenci.)

Druhý den bychom rádi zahájili technicko - technologickou části. Název bloku je spíše obecný:

Možnosti využití nových technologií při řešení dopravy v klidu.

Pokud někdo má zajímavá technická/technologická řešení, velice rádi uvítáme nové informace. Ale, zaplatit za parkování mobilním telefonem umožňuje skoro každá firma. Chytrá a funkční řešení využití prostoru pro parkování aby člověk hledal jako jehlu v kupce sena. Předem díky za Vaše náměty a tipy.

Na závěr naší 2. konference připravujeme mírně kontroverzní téma. Naše sdružení je "v provozu" rok a půl. Na činnosti se však stále podílejí pouze zakládající členové. Proto na závěr 2. konference bychom rádi moderovali volnou debatu na téma:

Má ČPA smysl?

Různých asociací existuje spousta. Je Česká parkovací asociace životaschopným projektem, do kterého se zapojí více lidí, nebo je lépe hledat jinou cestu?

Vaše Rada České parkovací asociace z.s.p.o.