Novinky o semináři 2

23.08.2018 Aktuální verze programu, partneři, počty přihlášených

Zahájení semináře

23.08.2018 Seminář ČPA +EPA + POLIS zahájí Martin Kolovratník

Ústavní soud podržel objektivní odpovědnost

23.05.2018 Ústavní soud podržel objektivní odpovědnost Usmívající se

Zase je nás více

07.03.2018 Přijali jsme dva nové členy:

Zajímavost odjinud

28.02.2018 Vídeňané od loňska častěji volí cestu pěšky než automobilem - aneb někde jde vývoj trochu rychleji.

Novinky pro rok 2018

02.02.2018 Novinky pro rok 2018 Těšíme se Usmívající se

2. Seminář ČPA

Pod záštitou váženého pana Martina Kolovratníka, místopředsedy Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a místopředsedy Dozorčí rady SFDI jsme pořádali:

Společenský večer ke spuštění ankety „Parkoviště roku 2016/2017“ (12. října 2016 od 17 hodin v prostorách Národní technické knihovny - vzdělávací centrum, Praha 6)

a

2. seminář Moderní parkovací dům od A do Z (Clarion Congress Hotel Prague, Freyova 331, Praha 9 - Vysočany13. října 2016 od 09:00 do cca 17:00 hodin)

5 hlavních momentů z obou akcí:

ČPA podporovala a stále podporuje parkovací zóny v Praze. Evropa nás chválí a co doma? Celý dopolední blok bude o Praze ...

Hlavní město Praha zprovoznilo na konci letošních prázdnin nové zóny placeného stání. Tyto zóny mají mnoho nového oproti systému, který známe v Praze od roku 1979, a který je založen na papírových parkovacích kartičkách a lístkách.

Hlavní město Praha se tak zařadilo spolu s Amsterdamem, Madridem, Lisabonem a Barcelonou mezi TOP 5 evropských měst, které kompletně přechází na elektronický systém placení parkovného a evidence parkujících vozidel.

Již jsou za námi časy, kdy se experti z Prahy jezdili do západní Evropy (především Německa, Francie, Španělska a Nizozemska) učit, jak vybudovat systém parkování po roce 1990. V posledních měsících v průběhu přípravy nového systému začali experti, politici a úředníci z Evropy naopak navštěvovat Prahu, nebo zvát zástupce Prahy, aby si mohli ověřit, jak jsou nové prvky připravovány, realizovány a nově i provozovány.

Česká parkovací asociace je těmito událostmi potěšena a plně podporuje poslední kroky hlavního města Prahy.

Přikládáme článek o Pražském systému článek z časopisu Veřejná správa, který vydává české Ministerstvo vnitra.

Hlavní partneři:

a