Generálním partnerem je hlavní město Praha

12.04.2017

Generálním partnerem je opět hlavní město Praha

Je nás 21 členů

29.03.2017 V úterý 28. března Rada ČPA projednala a schválila přistoupení společnosti ProPark Slovakia s.r.o. k ČPA. Počet členů dosáhl čísla 21. Kdo bude další ?

2. Seminář ČPA

Pod záštitou váženého pana Martina Kolovratníka, místopředsedy Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a místopředsedy Dozorčí rady SFDI jsme pořádali:

Společenský večer ke spuštění ankety „Parkoviště roku 2016/2017“ (12. října 2016 od 17 hodin v prostorách Národní technické knihovny - vzdělávací centrum, Praha 6)

a

2. seminář Moderní parkovací dům od A do Z (Clarion Congress Hotel Prague, Freyova 331, Praha 9 - Vysočany13. října 2016 od 09:00 do cca 17:00 hodin)

5 hlavních momentů z obou akcí:

ČPA podporovala a stále podporuje parkovací zóny v Praze. Evropa nás chválí a co doma? Celý dopolední blok bude o Praze ...

Hlavní město Praha zprovoznilo na konci letošních prázdnin nové zóny placeného stání. Tyto zóny mají mnoho nového oproti systému, který známe v Praze od roku 1979, a který je založen na papírových parkovacích kartičkách a lístkách.

Hlavní město Praha se tak zařadilo spolu s Amsterdamem, Madridem, Lisabonem a Barcelonou mezi TOP 5 evropských měst, které kompletně přechází na elektronický systém placení parkovného a evidence parkujících vozidel.

Již jsou za námi časy, kdy se experti z Prahy jezdili do západní Evropy (především Německa, Francie, Španělska a Nizozemska) učit, jak vybudovat systém parkování po roce 1990. V posledních měsících v průběhu přípravy nového systému začali experti, politici a úředníci z Evropy naopak navštěvovat Prahu, nebo zvát zástupce Prahy, aby si mohli ověřit, jak jsou nové prvky připravovány, realizovány a nově i provozovány.

Česká parkovací asociace je těmito událostmi potěšena a plně podporuje poslední kroky hlavního města Prahy.

Přikládáme článek o Pražském systému článek z časopisu Veřejná správa, který vydává české Ministerstvo vnitra.

Hlavní partneři:

a