Generálním partnerem je hlavní město Praha

12.04.2017

Generálním partnerem je opět hlavní město Praha

Je nás 21 členů

29.03.2017 V úterý 28. března Rada ČPA projednala a schválila přistoupení společnosti ProPark Slovakia s.r.o. k ČPA. Počet členů dosáhl čísla 21. Kdo bude další ?

Jsme členem Evropské parkovací asociace

23. ledna jsme obdrželi zprávu ze sekretariátu Evropské parkovací asociace v tomto znění:

"thank you for getting in contact. It with great pleasure to inform you that at their meeting last week Friday January 20, 2017 the EPA board have formally approved your application for membership and welcome you as a full member of the EPA. So please feel free to announce your membership on your website."

Byl tak dokončen proces, který zahájili v dubnu 2013 čtyři zakládající členové České parkovací asociace. Dokázali jsme tak naplnit jeden ze základních cílů ČPA. Pevně věříme, že spolupráce s EPA bude konstruktivní a že přinese všem stranám všeobecný prospěch.

Do EPA nevstupujeme, jako poslední země střední Evropy s nataženou rukou. Do EPA vstupujeme v okamžiku, kdy již máme co nabídnout. Nepřicházíme pouze čerpat zkušeností, ale přinášíme také vlastní projekty a vlastní mnohaletou práci.

Česká parkovací asociace vznikla s vizí dobré komunikace. I v naší zemi jsou projekty a řešení, které jsou hodné 21. století. Jenom nějak nedokážeme si tyto užitečné informace vzájemně předávat. Předávání informací a výměnu zkušeností za nás neudělá sebelepší HI-TECH technologie. Ta vždy bude jen pomocným nástrojem. Předávání a výměnu zkušeností musíme vždy iniciovat sami a sami musíme chtít se o toto podělit.

S touto vizi vstupujeme do asociace, která zde pracuje již 44 let. Asociace zahrnující 23 národních asociací a zajišťující správu více než 41 mil. parkovacích stání. Parkovací služby v Evropě zaměstnávají 500 000 osob. Jsme na začátku další fáze naši činnosti.

První ucelené informace o parkování v Evropě připravujeme na 4. konferenci České parkovací asociace, kterou připravujeme na v Hotelu Luna, Ledeč nad Sázavou 25. až 27. dubna 2017.

V Praze dne 24. ledna 2017

Petr Horský