O soutěži EPA Awards jsme Vás již informovali v průběhu minulého roku. Jde o soutěž, v níž jsou oceňovány nejlepší počiny v oblasti parkování. Evropská parkovací asociace (EPA) tuto soutěž pořádá každé dva roky a vyhlášení probíhá vždy v rámci Kongresu EPA, jehož další ročník se bude konat ve dnech 6.-8. října 2021 v Bruselu. Soutěží se v pěti kategoriích (1. nové parkoviště, 2. renovace původního parkovacího objektu, 3. projekt uličního parkování, 4. inovace v parkování a 5. marketing a komunikace).

Jsme velice rádi, že se do letošního ročníku soutěže přihlásil člen ČPA se svým produktem, a to společnost ŠKODA AUTO DigiLab se svojí mobilní aplikací Citymove.

Aplikace Citymove z dílny ŠKODA AUTO DigiLab

Mobilní aplikace Citymove

Citymove od společnosti ŠKODA AUTO DigiLab je první multimodální mobilní aplikací v České republice. Aplikace je zpřístupněna od srpna 2019 a aktuálně rozšířena v Praze a středočeském kraji. Citymove nabízí několik funkcí jak pro řidiče, tak pro uživatele veřejné dopravy a uživatele sdílených vozidel a jiných alternativních druhů dopravy. Mezi hlavní funkce patří plánování a porovnávání tras a druhů dopravy, vyhledání nejbližších možností veřejné dopravy, možnost využití služeb sdílené mobility a také provedení jednoduché platby za parkování.

Citymove svým uživatelům zjednodušuje cestování a parkování, šetří čas a zároveň uživatele nestojí nic navíc. Není potřeba používat pět různých aplikací pro parkování, veřejnou dopravu, taxi, sdílené elektrické skútry a sdílené automobily - stačí jedna aplikace Citymove. Integrací sdílených služeb mobility navíc podporuje dlouhodobou udržitelnost dopravy.

Česká stopa v EPA Awards

ŠKODA AUTO DigiLab není prvním českým účastníkem v soutěži EPA Awards. V předchozím ročníku (2019) se soutěže za asistence ČPA zúčastnil první český zástupce - hl. m. Praha se svým projektem Nové koncepce zón placeného stání umístilo na druhém místě ve své kategorii. Projekty všech finalistů minulých ročníků včetně projektu hl. m. Prahy jsou k dispozici na webu EPA.

ČPA tímto přeje společnosti ŠKODA AUTO DigiLab úspěch v letošním ročníku soutěže EPA Awards. Věříme, že aplikace Citymove má šanci na dobré umístění.
ANCHOR_TOP_TITLE